Ontdek hier jouw top job!

BIM

BIM heeft de toekomst

BIM, Bouw Informatie Model, maakt voor FEK Metaal onderdeel uit van ketensamenwerking. Het wordt gezien als een belangrijk middel, wat het mogelijk maakt om binnen een bouwproject nauw samen te werken met alle betrokken partijen. Dit met als doel om de kwaliteit te verhogen, het proces efficiƫnter te laten verlopen en een optimaal rendement te behalen.

Door samen te werken met alle bouwpartners in het digitale 3D-model, is tijdens de ontwerp- of engineeringsfase al exact duidelijk hoe het gebouw en het proces er uit gaan zien. Het esthetisch beeld is duidelijk en de technisch lastige situaties zijn er in een vroeg stadium al uitgefilterd. Hierdoor ontstaan er geen onverwachte verrassingen meer tijdens de uitvoeringsfase. Onnodige kosten worden hiermee voorkomen.

Bij voorkeur wordt FEK Metaal vroegtijdig in de ontwerpfase van het project betrokken. Op dat moment kunnen oplossingen tijdig worden aangereikt en in beeld worden gebracht in het 3D-model. Bijvoorbeeld door een fragment van de gevel in 3D te ontwerpen. Zo zorgen we samen met de bouwpartners voor de juiste input richting de technische uitvoering van het project. Ten tijde van de engineering wordt het tekenwerk volledig aangeleverd in 3D, als IFC, op basis van BIM Basis ILS.