Ontdek hier jouw top job!

BIM

BIM heeft de toekomst

BIM, Bouw Informatie Model, maakt voor FEK Metaal onderdeel uit van ketensamenwerking. Het wordt gezien als een belangrijk middel, wat het mogelijk maakt om binnen een bouwproject nauw samen te werken met alle betrokken partijen. Dit met als doel om de kwaliteit te verhogen, het proces efficiƫnter te laten verlopen en een optimaal rendement te behalen.

Door samen te werken met alle bouwpartners in het digitale 3D-model, is tijdens de ontwerp- of engineeringsfase al exact duidelijk hoe het gebouw en het proces er uit gaan zien. Het esthetisch beeld is duidelijk en de technisch lastige situaties zijn er in een vroeg stadium al uitgefilterd. Hierdoor ontstaan er geen onverwachte verrassingen meer tijdens de uitvoeringsfase. Onnodige kosten worden hiermee voorkomen.

Inmiddels heeft FEK Metaal tal van projecten in BIM gerealiseerd. Bij elk project werd ons uitgewerkte 3D-ontwerp via het bestandsformaat .IFC uitgewisseld met de andere partijen. Tevens werd met andere co-makers overleg gepleegd met betrekking tot planning en logistiek, om met elkaar tot een gestroomlijnd proces te komen. Dit met telkens weer positieve resultaten.