Ontdek hier jouw top job!

De Brouwerij 310 app. Zeeburgereiland te Amsterdam

Opdrachtgever Vorm Ontwikkeling B.V.
Architect KOW Architecten
Aannemer VORM Bouw B.V.

Op het Zeeburgereiland in Amsterdam heeft FEK Metaal dit nieuwbouwproject gerealiseerd, met een grote variëteit aan producten. Op de buitengevels zijn aluminium glashekken met zowel helder glas als blank glas met matte folie zichtbaar, zowel in rechte als gebogen uitvoering. Daarnaast zijn er balkons waarbij aluminium lamellenhekken zijn geplaatst, bestaande uit een boven- en onderregel van koker en een vulling van kokerlamellen. Op enkele plaatsen zijn de lamellenhekken vanwege geluidseisen voorzien van een extra glasplaat. De privacyschermen, bestaande uit aluminium frames met blank glas met een matte folie als vulling, scheiden de balkons van elkaar.

Voor een aantal balkons is er door de betrokken partijen een maatwerkproduct ontworpen, namelijk een balkonhek met een geïntegreerde bloembak. Dit hek is gemaakt uit aluminium zetwerk, waarbij een plaathek is ontwikkeld met daaraan een bloembak van gezette plaat. Veiligheid, functionaliteit en esthetica zijn hier op mooie wijze gecombineerd.

Ditzelfde maatwerkproduct is ook opgenomen in de galerijhekken, afgewisseld met glashekken en aluminium lamellenhekken. Bij deze lamellenhekken heeft de architect gekozen voor een speelse invulling van de lamellen door deze uit te voeren onder een hoek van 45°.

Aan de binnenkant van het gebouw zijn traphekken geplaatst. De hoofdtrappen zijn voorzien van een stalen lamellenhekwerk, bestaande uit boven- en onderregel van koker met een vulling van kokerlamellen. Op de noodtrappen is gebruik gemaakt van een stalen hek, opgebouwd uit een boven- en onderregel van buis, gevuld met ronde spijlen.

Location

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op via dit formulier.

No response from API.